kronika Brutusu

home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
[Cestovní plán] [Přehled vydaných desek] [Texty] [Básničky a říkanky] [Fotogalerie] [Kronika] [Historie] [Návštěvní kniha] [Kontakty]

Domů
Cestovní plán
Přehled vydaných desek
Texty
Básničky a říkanky
Fotogalerie
Kronika - poslední díl
Historie skupiny
Návštěvní kniha
Kontakty
Kronika: 02-2001
Předchozí: 01-2001 12-2000 11-2000 10-2000 07-08-09-2000 06-2000 05-2000 04-2000 03-2000
Následující: 03-2001

25.2.2001

Dnes je výročí vítězného února, vítězství pracujícího lidu. V levném obchodě Penny Market jsem si zakoupil CD vydaný na značce Music Multimedia Portréty českých hvězd - Karel Vlach. Reprezentativně sestavené kompilace, celkem devět interpretů ze čtyřicátých, padesátých a šedesátých let, tedy hvězd jen pražských, Gustav Brom z Brna má smůlu. Rok 1948 možná vítězstvím pro někoho byl, pro českou populární hudbu, jak je slyšet z kompilace, nejspíš ne.

Z vystoupení v pražském Lucerna Baru, chomutovském Cirgusu a kulturáku ve Strenicích si nepamatuju skoro nic, byl to těžký nápor.

Dostali jsme nějaké emaily:

Subject: Diky
Date:    Tue, 20 Feb 2001 13:33:54 +0100 (CET)
From:    brutici.brutikovi@post.cz
To:      brutus@brutusrock.cz

Čau Brutusáčci,
naše prima parta pařanů by vám chtěla poděkovat za prima akci,
kterou jste nám předvedli v Kovářově. Jsme to my, co pařili
naprosto nejvíc. Například s váma na pódiu. Jestli si to teda
ještě pamatujete. Těšíme se do Krásný Hory, ale tam to není tak
ozvučený, ale vy to na 100% určitě zvládnete.
Tak v Krásný Hoře a v Kovářově.

S Brutusáckým pozdravem vaši Brutíci.
Taky se mi zdálo, že to byla prima akce. Škoda, že z těch nejlepších akcí si člověk tak málo pamatuje. V Kovářově je sál s velmi dobrou akustikou, v Krásné Hoře stavíme stejné množství beden jako v Kovářově, i když sál je dvakrát větší. Můžem zkusit ještě přidat bedny, když nic jiného, aspoň bude větší kravál.
---------------
Subject: Mailík...
Date:    Tue, 20 Feb 2001 20:40:02 +0100 (CET)
From:    P.O.U.P.A.T.K.O. 
To:      brutus@brutusrock.cz

Čau Sašo a všichni Brutusáci, 
v sobotu 17.2. se nás na Brutusu sešla docela dobrá parta, takže
sme to docela slušně rozjeli... Nebylo by to ale tak skvělí,
kdyby ste tam nebyli vy. Hrajete uplně dokonale, super písničky,
prostě ste nej. Ani nejde říct slovy, jaká tam byla dokonalá
atmosféra... Ikdyž se musí nechat, že pár jedinců si to v neděli
po probuzení neřikalo... Ale za to ste nemohli ani tak vy, jako
Absinth. Fakt moc dík za to, že ste
                 Sedlčany a BC Příčovy
Absint jsem tam taky ochutnal, a nic mi po probuzení nebylo, asi to bude rozdílem v kvantitě.

------------
Od:       CAMION SPED [mailto:camion@dragon.cz] 
Odesláno: 26. února 2001 12:56 
Komu:     brutus@brutusrock.cz 
Předmět:  Strenice 24.2. 

Čauky Brutusáčci, po tomto víkendě se divím, že ještě dýcháte.
Byla to velmi pěkná jízda. Hráli jste jak o život. Musím
přiznat, že ten dlouhovlasatý zpívající kytarista, co se stále
smál na první řadu po pravé straně, přiváděl do rozpaků nejenom
mě, ale též přítele, který stál vedle mě. Proto mu držím palce
do další akce a zasílám něco pro zasmání. 
  Zdraví spolek pořadatelů a Petra. 
Pro zasmání toho bylo přes 5 Mbyte, tak to ať se zasměje někdo s rychlejším připojením.
------------
Od:       <nacelniksnpc@centrum.cz>
Komu:     <pleskaa@brutusrock.cz>
Datum:    23.2.2001 22:39
Věc:      Kalamita!

Nazdárek Sášo!
Tak už jsem měl zase takovou tu pravou pařící náladičku a těšil
sem se na pravpou bigbítovou kapelu, ale nebylo mi dopřáno!
Vyrazil jsem ve čtyři votpoledne z Brna (a to jsem ještě musel
ukecávat řidiče, protože jsem sehnal lupen až na 16:30) a těšil
sem se na bigbít. Venku padal sníh jako blázen - jeli jsme dost
pomalu, ale věřil jsem, že malý zpožděníčko neohrozí můj plán? V
17:22 jsme se ale zasekli na 132 km D1 a už jsme jenom
zapadávali a zapadávali. V 19:00 jsem ještě věřil, v 21:00 jsem
uznal, že je čas otevřít lahvinku, zahájit sbližování se
spolucestujícíma a začít je seznamovat s pravou bigbítovou
kapelou. V 22:30 jsme doběhli do nedalekého Měříčka pro další
lahvinky,... Ve 4:43 jsem se vzbudil (pořád na stejným fleku) a
uznal jsem, že je čas jít na stopa zpátky do Brna! V 7 ráno jsem
byl v Brně jako na koni! OU JE! Ale byl to po fšech čertech
vydařenej večírek!! Co je brutální, to je brutální! Tak zase
příšče na Brutusu! 
OU JE! 
Váš Prdelka

Spolek na převýchovu čajopíčů Tě stále zve ke své návštěvě:
snpc.webpark.cz

-------------
V pátek 2.3.2001 jsme v Želči, poprvé jsme tam byli v roce 1995, naposled 1999. V sobotu budeme v sále ve Strážově, poprvé jsme tam byli v roce 1983, od té doby snad už jen jednou, v roce 1987, v poslední době jsme tam ovšem jednou do roka v létě na hřišti, což je jedna z největších akcí.

Vzpomíná Vladěna:
"Strážov v r. 1983 byl naše první štace na Šumavě, hrozný maso, nával, hic, fanynky jako z vajec divokých. Pamatuji se, jak Křižák, když jsme cestovali do hor a kopečků, začal propadat silné depresi, že v tý díře na nás nikdo nemůže přijít, ó jak se hluboce mýlil, tyto štace nás pak držely hodně dlouho nad vodou. Mohli jsme hrát pouze na Klatovech, na Kladně a v Praze......, všude jinde zarach!! Druhé hraní bylo na sále jako bigbítový ples, lidi dost v kvádrech, na sále pověšený vinylový desky, na nějakou vzácnější jsi měl zálusk a pořadatelé ti ji hned dali...."

Nu v Praze jsme tenkrát hráli akorát na Žižkově nebo na lodích paroplavby. Pamatuju se, jak jsme byli v roce 1982 ve Střešovicích na Ořechovce, padal štuk se stropu, a pak ji zavřeli. Ta deska, to byl výběr revolučních a pokrokových písní, ještě ji mám schovanou, kdyby bylo náhodou potřeba....
-------------

Játra trpí nejvíc!

-------------
Leze kotě po kokotě ...
Ale po vlastním
-------------
Náš pes včera zlobil
Sežral mi můj mobil
Co je v tomto pojidle
To se pozná po jídle

19.2.2001

Některá města mají sochu básníka, některá města mají sochu státníka, Přeštice je město, které má sochu prasete. Zdálo se těžko uvěřitelné, že by prase mohlo mít různý počet obratlů jako třeba krokodýl, který má tolik obratlů, kolik potřebuje, aby s nimi vykryl svou délku. Jak to má jezevčík, to už je úplná záhada. Dotaz na "number of vertebrae" přes vyhledávač www.google.com vrátil stránky řeznické učebnice jedné kanadské vysoké školy, prase může mít 13-17 žebrových obratlů, to představuje rozdíl 8 kotlet mezi nejkratším a nejdelším prasetem. Kostra masojatečních zvířat je tam pojednána řeznicky popisně v poraženém stavu, v lebce je nebo není díra, podle toho, čím bylo zvíře zabito. Autor v oddíle na obranu požívání masa před útoky vegetariánů jde až na úroveň recyklu uhlíku a dusíku ve vesmíru. Samozřejmě, všechno má genetický základ, už lze jen čekat na zázraky genového inženýrství a prase s 64 kotletami!

Atmosféra na zábavce v Přešticích v pátek byla pro tento kraj typická. Omylem byl na plakátech uveden začátek o hodinu dříve, takže někteří návštěvníci se již začátku nedočkali, jiní zkolabovali v první hodině. Už v první hodině se do posilujícího spánku za suvenýrovým stánkem pohroužil i Emča ze skupiny Požár mlýna. Ani já si ze zábavy moc nepamatuju, protože noc předtím do tří jsem vybavoval linky a barvil akordy na červeno pomocí maker v editoru Framework a NoteTab. Zničenost v kapele byla asi komplexní, protože naložit autobus se podařilo až po páté ráno. K večeři, která se časově kryla se snídaní, byla výborná vepřová kotleta. Prcínek tvrdil, že to celé byla bitva u Termopropyl. Ani jsme tam nenechali žádný nápis "Poutníče v Lakedaimon spěj..." Poražení bojovníci vešli tím nápisem do historického povědomí, zůstal po nich úspěšný mem, jak by se to dalo nazvat podle Dawkinse. Co zůstalo po tehdejších vítězích? Po těch zůstaly jejich úspěšné geny, které možná jsme zdědili i my. Historii vždy píšou vítězové, a proto se dnes tak krásně chlastá, že tenkrát byli spartánští abstinenti do jednoho pobiti.

Jeden z návštěvníků si posteskl, že jsme vynechání Brutusu na Plzeňském výstavišti 9.9.2000 nekomentovali na těchto stránkách. Prý tam zbytečně přijeli. Změny cestovního plánu, jakož i změny jakýchkoli stránek je možno nechat hlídat přes automatickou službu Woko, která změny zjišťuje jednou denně a ohlašuje zájemcům emailem. Na stránce s cestovním plánem Brutus je možno přímo vyplnit objednací formulářové okénko. V současné chvíli jsou změny stránky www.brutus.cz/itinerar.htm hlášeny na 241 emailových adres.

V Kovářově jsme byli podruhé, podnik je vzorně vedený, v baru mají všechno, velmi jsme se pobavili. A bude to větší, příště tam jsme o velikonoční sobotu.

Nově jsou zařazeny akordy k textům v html formátu, jeden velký soubor 149k nebo zazipovaný text pro download. Nejvíc akordů v jedné písničce bez transpozice je 7, nejmíň 1.

23. února nebude Brutus v ústeckém klubu Doma, pořadatelé pronajmuli na stejný termín omylem sál na maturitní ples. Náhradní sál jsme našli v nedalekém Chomutově v klubu Cirgus, datum a doba je stejná, pátek 23.2.2001 v 9 h večer.

11.2.2001

V Kladně U Konvalinků bylo v pátek velký maso. Sál byl zcela naplněný. Píseň Dlažební kostka přednesl autor Luděk Pípa Skalický ze skupiny Plus Naši. Díky velkému nasazení oslabujících substancí jsme po akci byli velmi zesláblí. Odjížděli jsme někdy kolem třetí ráno, personál tentokráte nezavolal městskou policii, neboť jsme se chovali tiše a mírně.

Vtip z Kladna: "Co děláš proti krtkům?", "Nu vezmu kabel, zapíchnu do země a pustím do něj 380 a krtci vyběhnou." Příště se potkají, ten první celý zafačovaný: "Udělal jsem to přesně podle návodu, kabel do země, do něj 380 - a vyběhli horníci!"

Tradice pyžamových plesů není krátká, velký pyžamový ples byl už před deseti lety 1991 ve Zdicích. Vokoun ze skupiny Anča Band návrat z jednoho takového plesu popisuje v knížce, kterou vydal Žlutej (k dostání u suvenýrového stánku): v pyžamu a od uhlí ze sklepa pod kulturním domem, na kterém strávil tenkrát část noci, měl cestu domů do jižních Čech opravdu strastiplnou. Včera v Lubné jako host plesu vystoupila skupina Benkers z Oschatzu (Německo), jednoznačný úspěch, celý sál tančil od začátku do konce. Když na jednom z minulých pyžamáků hostoval dixielandový Brass Band, po panu saxofonistovi zbyl na podiu zapomenutý nejen nástroj, ale i sako. Rovněž členové skupiny Benkers po svém vystoupení zřejmě podlehli soustředěnému náporu malého Prcínka, který je neúnavně zásoboval pivem a škodlivými nápoji, a zapomněli na podiu dva combo zesilovače. Červenou plesovou trpasličí čepici teď uložím do skříně na další zničující příležitost.

Jdou jdou jdou
Trpaslíci jdou
Trpaslíci s lící
Odřenou


04.2.2001

V Kardašově Řečici kryt na topení, do kterého jsme tam minule spadli, už mají zas opravený. Reportéři ze studentského časopisu měli stále ještě porouchaný diktafon, tak k interview opět nedošlo. Přes všeobecnou vlnu chřipkové nákazy se zábava vydařila. Nakonec jsme volali Houston:

Houstne Houstne
Už to tady houstne
Houstne Houstne
Máme problémy


Na cestě zpět do Rakovníka přes Tábor a Prahu nás čekal kluzký terén, Čenda tvrdil, že to byl terén KLUDSKÝ. Dorazili jsme v neděli v půl osmé ráno.



Co ještě včera bylo aktualitou, je dnes již Kronika


Sáša Pleska

Předchozí: 01-2001 12-2000 11-2000 10-2000 07-08-09-2000 06-2000 05-2000 04-2000 03-2000
Následující: 03-2001


home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
[Cestovní plán] [Přehled vydaných desek] [Texty] [Básničky a říkanky] [Fotogalerie] [Kronika] [Historie] [Návštěvní kniha] [Kontakty]