kronika Brutusu

home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
Cestovní plán | Přehled vydaných desek | Texty a akordy | Básničky a říkanky | Fotogalerie | Kronika | Historie skupiny | Návštěvní kniha | Kontakty |

Domů
Cestovní plán
Přehled vydaných desek
Texty
Básničky a říkanky
Fotogalerie
Kronika - poslední díl
Historie skupiny
Návštěvní kniha
Kontakty

Kronika: 11-2001

Předchozí: 10-2001 09-2001 08-2001 07-2001 06-2001 05-2001 04-2001 03-2001 02-2001 01-2001 12-2000 11-2000 10-2000 07-08-09-2000 06-2000 05-2000 04-2000 03-2000

Následující: 12-2001

25. 11. 2001

Ve středu v Lucerna Baru v Praze přišlo mnoho krásných dívek, z nichž některé jsem ani neznal, a neznal je možná ani Michal. Zábavka byla vydařená, docela jsme se pobavili. Když jsem, dost poničený čarovnými dýmy, odcházel asi v jednu po půlnoci, kalil zbytek souboru ještě stále u barového pultu bez zjevného zájmu o zahájení vynášení materiálu do pasáže o dvě poschodí výš.

V pátek jsme byli ve Lnářích. Sál je přizpůsobený na diskotéky, dlouhé molo vybíhající z prostředku jeviště jsme nikterak nevyužili. K taneční produkci ho využily krásné dívky, které se pak částečně seznámily s Michalem a s Kouťákem. Velmi jsme se obveselili. Zlomili jsme nad sebou hůl. Před měsícem proběhla světem zpráva, že v Los Angeleském ústavu pro plodnost a genetiku vyvinuli prostředek, po kterém se ze ženského vajíčka vyvine klonovaná dcera bez účasti jakéhokoli otce. Na myších už to snad funguje. Co na to myšáci?

Při cestě do Rakovníka jsme na Lidické v Plzni stavěli u pumpy ÖMV. Ulice, jako obvykle v tomto městě v sobotu před ránem, byly plné lidí právě mířících domů nebo ještě do jiného lokálu. Anglicky mluvící ne dost bílé dvojici byla u pultu v prodejně odepřena obsluha. Připomněli jsme, že Američani, i úplně černí, Plzeň osvobodili, ale asi to bylo zbytečné. Kdysi na druhé straně té ulice býval podnik a na něm neonový nápis ESPRESO, museli ho pak odstranit, protože ho somráci vždycky přes noc přestavěli na POSERSE.

V sobotu jsme měli volno, Václav hrál s Dr. Feelgood Revival v Kralovicích, Čenda tam byl taky, já jsem byl v Kralupech nad Vltavou v klubu Ponorka. Hráli tam Vlasatý žárovky, Peppermintky a další soubor, z Kolína, název jsem zapomněl. Veliký happening, Vlasatý žárovky mají podtitul Nejhorší undergroundová skupina vůbec!

Ve čtvrtek jsme v Brně v Edisonu, klubu předělaném ze staré továrny, spolu se slovenskou kapelou NoName. Jestli to má být společný koncert, nebo ve dvou různých sálech, nevíme. V pátek jsme ve Zlíně v Golemu, v sobotu odpoledne v Plzni v Inwestu na oslavě jubilea Radia FM plus.

18. 11. 2001

V pátek jsme byli v Chlumčanech. Po půlnoci jsme připomněli státní svátek svobody a provedli oslavnou píseň Gloria od Van Morrisona. Nikdo neměl praporky na mávání, slavilo se tancem a chlastem, sál byl na konci plný prázdných kelímků a střepů z rozbitých lahví, mezi rozdupanými stoly na zemi leželo několik spících oslavenců, oslava, jak se v tomto kraji sluší a patří. Na konci jsme se pokusili navodit trochu už vánoční náladu návrhem dlažební kostky, která by měla na parohách na každém výrostku vánoční ozdobu, nebo ještě lépe vánočku. Je chaotický pohyb účelný nebo bezúčelný? Může být obojí, protože chaos je kategorie nadřazená, výchozí pro všechny ostatní.

V sobotu jsme byli v Kovářově. Obveselili jsme se tam stejným způsobem jako večer před tím v Chlumčanech. Připomněli jsme, že je třeba pravidelně trénovat zvracení, protože netrénovaným hrozí oslabení nebo dokonce atrofie příslušného zvracecího svalstva a vdechnutí zvratků. Podobné úvahy platí i o sexu. Sál na konci vypadal nicméně velmi decentně. Část nás pak jela do Prahy mikrobusem, který měl Michal na zkušební projížďku. Říkal, že na cestu z Prahy do Plzně a zpět spotřeboval benzín za pětikilo, že takové auto se musí hned předělat na plyn. Lepší by bylo koupit si k tomu autu i bukový les. Kdo má les, může předělat auto na dřevoplyn a jezdit úplně zadarmo na obnovitelné zdroje.

Ještě nás napadly různé věci, jako že i v ruštině se vyskytuje anglické slovo array. Бахчисарай - Bachčisaraj a znamená to řadu vodotrysků.

12. 11. 2001

V pátek jsme byli v Kostěnicích. Bigbíty se tam pořádají v sokolovně, je to kousek od Pardubic na hlavní trati železné dráhy. Pořadatelé jsou aktivní i na webu, jejich stránky jsou pravidelně aktualizovány, komentují každou akci. Velmi jsme se tam pobavili, někteří totálně. Po naložení autobusu jsme se vypravili do Bohdanče hledat penzion Bílá Vrána. Hledat se moc nemusí, penzion je na hlavní silnici, od Pardubic asi třetí dům vpravo před náměstím. V přízemí je výborná restaurace s několikastránkovým jídelním lístkem, s aparátem na Espresso, sypanými čaji a zajímavou vinotékou. Celek dýchá domácí atmosférou. Majitelky, paní Eva s dcerou Andreou, jsou příznivkyně skupiny Brutus a bigbítu vůbec. Vypravují o koncertech, na které jezdí po celé republice, teď se chystají do Polné na Vysočině na Uriah Heep. Z desek nám pouštějí Credence Clearwater Revival, Andrea zná nazpaměť všechny texty, jako malé dítě společně se sestrou zpívala bítlsárny foneticky podle nahrávek, když se později naučila anglicky, byla překvapená, že ty texty jsou o tom, o čem si vždy přestavovala, že jsou.

V sobotu jsme byli v Pacově, po cestě jsme si sáhli na první letošní sníh. Poprvé jsme v Pacově hráli v roce 1990, od té doby jsme tam nebyli. Když jsem sepisoval na notebooku program na ten večer, napadlo mě, že některé věci se vlastně ani nezměnily, jako software stále používám starý dobrý Framework IV. V devět, kdy jsme měli začít, byl sál prázdný, zaplňovat se začal až po půlce. V těchto místech je zvykem chodit na zábavy i dvě hodiny po ohlášeném začátku, kdy obvykle vystupuje ještě předkapela. Brutus ale předkapelu hostí málokdy, i tentokrát jsme si byli předkapelou i pokapelou sami. Na vykřikovače "Hobluj!", stálého návštěvníka akcí na Vysočině, jsme nachystali průpovídku:

Jaký je rozdíl mezi babičkou a cirkulárkou?
Babička může mít jen jeden zub, a pořád je to babička, zatímco cirkulárka, když má jen jeden zub, tak to není cirkulárka, ale hoblík. Bejby hobluj!

Docela to zabralo, vykřikovač vykřiknul jen jednou, a to ještě dost nesměle. I v Pacově jsme se dost pobavili, do Kralup jsem dorazil vlakem z pražského Masarykova nádraží ráno před půl osmou.

5. 11. 2001

V pátek jsme byli ve Zbirohu. Já nemám nohy, ale ty máš Zbirohy! Zábavy se zúčastnil četný dav, sál byl čistý, pivo Gambrinus údajně výborné, nabídka ostatního občerstvení v souladu s tím, že podobné akce se tam pořádají zatím jen nepravidelně. Přišel se podívat Petr Průcha, autor songu Město a rock and roll, napsaného někdy před dvaceti lety pro skupinu Helius. Kromě něj byl v té skupině ještě Michal a začínající Lucie Bílá. Hraní jsme skončili před půl druhou, ale ze sálu nás pořadatelé vpodstatě vyhodili po čtvrté hodině, když nám odmítli další přísun obveselujících nápojů. V autobusu jsme pak vymysleli různé věci, z nichž si vzpomínám jedině na hřeben na vyčesávání Vlasovovejch nudlí.

V pátek 21. prosince nebudem v Ústí nad Labem, ale v Nových Ouholicích, což je od Ústí půl druhé hodiny osobním vlakem směrem na Prahu, 7 km od Kralup nad Vltavou. Předvánoční dýchánek 22. prosince bude v Rakovníku v klubu Max (dříve Dům Osvěty). V jednání na tento večer je obdobně jako loni taky německá kapela Benkers. Služba Woko.cz vydala v neděli falešnou hlášku, teď by měla přijít hláška správná. Uvidíme. Kdyby brokovnice fungovaly tak jako počítačová komunikace, byla by radost být zajícem a bylo by neštěstí být myslivcem.

Co ještě včera bylo aktualitou, je dnes již Kronika
Sáša Pleska


Předchozí: 10-2001 09-2001 08-2001 07-2001 06-2001 05-2001 04-2001 03-2001 02-2001 01-2001 12-2000 11-2000 10-2000 07-08-09-2000 06-2000 05-2000 04-2000 03-2000
Následující: 12-2001


home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
Cestovní plán | Přehled vydaných desek | Texty a akordy | Básničky a říkanky | Fotogalerie | Kronika | Historie skupiny | Návštěvní kniha | Kontakty |