Kronika Brutusu

home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
Cestovní plán | Přehled vydaných desek | Texty a akordy | Básničky a říkanky | Fotogalerie | Kronika | Historie skupiny | Návštěvní kniha | Kontakty |

Domů
Cestovní plán
Přehled vydaných desek
Texty
Básničky a říkanky
Fotogalerie
Kronika - poslední díl
Historie skupiny
Návštěvní kniha
Kontakty

Předchozí:
01-2003
12-2003
11-2003
10-2003
09-2003
08-2003
07-2003
06-2003
05-2003
04-2003
03-2003
02-2003
01-2003
12-2002
11-2002
10-2002
09-2002
08-2002
07-2002
06-2002
05-2002
04-2002
03-2002
02-2002
01-2002
12-2001
11-2001
10-2001
09-2001
08-2001
07-2001
06-2001
05-2001
04-2001
03-2001
02-2001
01-2001
12-2000
11-2000
10-2000
07-08-09-2000
06-2000
05-2000
04-2000
03-2000


Následující:
03-2004

Kronika: 02-2004

29. 2. 2004

Do Radia Beat

Natočili jsme interview s Petrem Korálem do pořadu Rockové historky z Alcoholbaru, který vysílá Radio Beat v sobotu v 19h. Příjemný podnik s přímočarým názvem Alcohol Bar je v Praze v Dušní - první levá boční ulice z Dlouhé třídy od Staroměstského náměstí. Mluvili jsme o dávných časech, o hraní za komunismu a tak. Vzhledem k dlouhé existenci souboru se to asi od nás čeká. Na standardní otázku na rvačku kolem kapely, jsme si nevzpomněli na žádnou. Ale někdy před deseti lety Žlutýho v úplném opojení napadli skinheadi nebo pankáči nebo obojí, nebo on je, jednoho kopnul do hlavy a ukopnul si kramflek u martensek. Musel boty poslat do výrobního závodu na opravu, velmi se divili, protože u tohoto modelu při kopání do hlavy většinou kramflek neupadává, je na to stavěný. To je hodně přibarvené, ale do radia by se to hodilo. Před námi natáčela v baru skupina Divokej Bill, na anténě i na webu bude jejich díl tento týden.

Ze Sedlčan se těžko odjíždí

V pátek jsme byli v Sedlčanech v hotelu Vltavan. Zábavka se protáhla do tří, tančilo tam mnoho krásných dívek, kterým se nechtělo domů. Nocovali jsme přímo na místě kromě Pavla Fišara, který přijel autem, aby se ještě ráno mohl vrátit. Nějaký šprýmař na náměstí zatím odšrouboval kola z některých parkujících automobilů. Pavel ztratil hever nedávno v opravně, pozval na svoje auto policii, byli velmi vstřícní, půjčili mu svůj hever, pomohli mu najít šrouby rozházené po okolí a namontovat kola zpátky. V sobotu jsme se chystali navštívit prodejnu vyhlášených sedlčanských nožů, ale když jsme vstávali, byla už zavřená. Zavřeno bylo taky všude, kde jsme se pokoušeli vypůjčit nabíječku, když náš autobus zase, tak jako před dvěma týdny, nešel nastartovat. Nakonec podle žlutých stránek jsme obvolávali autoopraváře. Odkázali nás na regionální dodavatelskou firmu Novotný, majitel fungoval perfektně i v sobotu odpoledne, dovezl nám nové akumulátory až k autobusu.

Úhřetice se těžko hledají

Stejně jako obvykle, z Chrudimi jsme vyjeli na špatnou silnici a do sousední obce Úhřetice jsme uspořádali orientační jízdu oklikami podle mapy. Projeli jsme několik vesniček, než jsme konečně spatřili dýmající komíny úhřetické cihelny. Urychleně jsme postavili, ale v devět nebyla v sále ani noha. Nevím, proč je v tomto kraji zvykem chodit na zábavu pozdě. Začali jsme tedy s půlhodinovým zpožděním, z plánovaného programu jsme nestihli přehrát tři písně, muselo se končit před půl druhou. Přišel se podívat Jiřýček ze skupiny NVÚ, byl tam taky známý plzeňský pankáč Rampich. V blízkém okolí budeme už 20. 3. v Olešnici u Chlumce nad Cidlinou na okrese Hradec Králové.

23. 2. 2004

Lucerna Music Bar

Ve středu jsme byli v Praze v Lucerna Music Baru. Večer proběhl normálně zábavně, všecko, co jsme čekali, nakonec nastalo. Další večer v tomto sále nebudeme ve středu, ale ve čtvrtek 18. 3., ve středu tam na Jazzovém festivalu Agharta, vystoupí Maceo Parker.

Vymlouvaly se, že od pyžama nemají spodek

V sobotu jsme byli na pyžamovém plese v Chrášťanech. Ples byl pyžamový, ale některé krásné dívky přišly v noční košili, tvrdily, že od pyžama nemají spodek. Od úplně nového pyžama, ve kterém jsem se pak v neděli odpoledne probudil, mám už taky jen vršek, kalhoty tam někde zůstaly. Jak to tam vypadalo, zachytil Plazík na citlivou vrstvu fotoelektrických elementů. Hostem byla skupina The Wrongs. Teď poslouchám jejich CD Tak na to vlítnem - ťukání zdržuje. Kromě písní vlastních mají v repertoáru spoustu klasického bigbítu. Taneční zábavy v okolí Přeštic, kde převážně hrajou, budou asi silná záležitost.

15. 2. 2004

Tuhý kořínek

V pátek jsme byli v Chanovicích. Sál je v péči nových pořadatelů, hospoda začala fungovat normálně, křesla a koberce nahradily obyčejné stoly a židle. Jezdili jsme tam ještě v osmdesátých letech, pamatujeme euforický začátek let devadesátých i kocovinu z nedávné doby. Teď, zdá se, začaly opět lepší časy pro toto místo s tuhým kořínkem. Zábava byla pošumavsky pohodová, parket jakoby pořád plnější, přidávali jsme, přidávali, až najednou byly dvě. Nakládalo se s rozmyslem a hodně pomalu, až neóny v autobuse zcela vyplenily akumulátor, že nešlo nastartovat. V pět ráno v hospodě ještě hučelo jako v úle, odešli jsme nocležit do ubytovny sportovců na nedalekém hřišti. Kouťák v hospodě zůstal, od místních obyvatel nechal traktorem přivézt startovací transformátor na 380 V a autobus natočili. Spát nešel, kalili pak všichni v hospodě až do jedné po poledni, kdy přišel na ubytovnu zavelet k odjezdu. Bylo svatého Valentýna, ve vzduchu se vznášelo jaro se svými otázkami a odpověďmi, chanovický les s vůní tajícího sněhu lákal k procházce, museli jsme ale spěchat na další štaci.

Není Lhota jako Lhota, a to ani Písková

Nad podnikem v Pískové Lhotě nápis hlásá Sokol všem. Připadalo mi to trochu jako bojovné heslo, ale zapomněl jsem se zeptat Hardyho, jak se to přeloží do němčiny. Nazdar! Sál i hospoda vytvářejí přívětivé prostředí, ze stropu visí kruhy, topí se dřevem v kamnech s nucenou ventilací. Hraje se tam pravidelně, do léta tam bude ještě sedm rockových akcí, uzavírá to 22. 5. Zvlášný škola. Pavel s Tomášem, kteří jeli separátně autem, půl hodiny před začátkem volali, abychom jim postavili nástroje, že dojeli do Pískové Lhoty, ale do jiné, do té u Mladé Boleslavi. I zábavu tam našli, hasičský bál s pravou českou dechovkou. Nu, stihli přejezd právě včas. Zábavička byla pěkná, krásné dívky dělaly vlnivé pohyby. „Je čas nabít sluneční baterky“, řekl Prcínek. Poblíž budeme opět 30. 4. na čarodějnice v Neratovicích na koupališti a 22. 5. na lesním parketu ve Vrbicích.

8. 2. 2004

Srdce v Chlumčanech

V sobotu jsme byli v Chlumčanech. Sál nově provozuje společnost Heart, to znamená dokonalou organizaci, fungující restaurační služby, svozy a rozvozy návštěvníků zvláštními autobusy. Zavzpomínali jsme na dávné doby, v tom sále jsme hráli ještě jako Kyklop. Pro ty, co to nepamatujou: Tehdy na toaletách nebývalo ani mýdlo ani papír, papír často nebyl ani v obchodě. Musel se používat denní tisk s články o světlé budoucnosti. A práce byla povinná, kdo do práce nechodil, toho zavřeli jako příživníka.

Toaletni papir

***

Hasební slon

Zvířata mohou být chovná, pak se chovají doma nebo v chlévě, nebo divoká, taková se chovají v lese nebo v kleci. Některá jsou někde chovná, jinde divoká, například slon je u nás divoký, chová se v zoologické zahradě. V Indii je slon normální chovné zvíře, chová se v sloninci a musí pracovat. Snad prý ho využívají i hasiči, hasební slon chobotem stříká vodu do ohně, a co neulije, to nakonec zadupe.

1. 2. 2004

Klub 19

V pátek jsme byli v Kladně v Klubu 19. Jel jsem tam autobusem přes Prahu, zastávka je na výpadovce těsně u klubu. Autobus jel po jiné trase, řidič, ani nikdo z cestujících klub neznal. Sněhu 10-20 cm, věděl jsem, kde jsem, i kam mám jít, ale mezi nerozlišitelnými paneláky nebylo podle čeho určit směr. Zachránili mě dva mladíci, když mi ukázali, kde leží pražská silnice a les. Klub asi není v Kladně moc známý, přesto ten večer byl dost plný, ostatně stejně jako obvykle. Přišlo mnoho krásných dívek. Tančilo se od samého začátku do konce, od devíti do jedné, bez přestávky. Richard Novák přinesl DVD, které natočil s kumpány loni, když jsme byli ve Zvoleněvsi, ještě jsem ho neviděl. Dostali jsme CD od skupiny Hrobníkova Lopata a Jeskyňáří z Krasové deprese nám darovali encyklopedii o pivu. Zastavili se otec a synové Maulisovi ze skupiny The Teplo, kteří se vraceli po vystoupení v Hořovicích. Doobveselili jsme se u barového pultu a o třetí hodině ranní dobře organizovaný podnik opustili.

Globální oteplení v Čechách

V sobotu jsme byli v Kralovicích. Zábava se rozjížděla pomalu, prvních 5 písniček se netančilo. Přestávku jsme udělali jen krátkou, návštěvu barových pultů jsme omezili na minimum. Skončili jsme po půl druhé po přídavku několika rock and rollových standardů při plném parketu. Zatímco jsme hráli, v Čechách nastalo globální oteplení.

Co ještě včera bylo aktualitou, je dnes již Kronika
Sáša Pleska


home
Návrat na domovskou stránku skupiny BRUTUS
Cestovní plán | Přehled vydaných desek | Texty a akordy | Básničky a říkanky | Fotogalerie | Kronika | Historie skupiny | Návštěvní kniha | Kontakty |